Ma 2 éves a Válasz Online: az olvasókkal együtt sikerült, megerősödve megyünk tovább – Válasz Online
 

Ma 2 éves a Válasz Online: az olvasókkal együtt sikerült, megerősödve megyünk tovább

Borbás Barna
| 2020.12.10. | Podcast

Van íratlan „szerződésünk” az olvasókkal: hogy megmaradunk, a munkát beletesszük, önazonosak leszünk. Írás és podcastadás a Válasz Online második születésnapjára.

https://open.spotify.com/episode/6bAl4h0o1wIwO3EMhUX5zB?si=rWeZ-mTkSqeNt7I7SPo_Og

„Éltetheti a naponta megújuló meglepetés: miről szól ma a Válasz? És hogyan? A régi erények, az oknyomozás, a tárgyilagosság az aranyfedezet. Ebből a szempontból a »helyét« majd kiharcolja magának” – írta köszöntőjében Sólyom László. Pontosan két évvel ezelőtt, 2018. december 10-én ezekkel a sorokkal indult útjára lapunk, és ma határozottan úgy érezzük, a volt köztársasági elnök nem szólt hiába. Bővült szerkesztőséggel, folyamatosan erősödő támogatói körrel, magas idézettséggel, vendégszám-rekordokat döntő klubestekkel, sokezres hallgatottságú podcasttal és nem kevés tervvel fordulunk rá a harmadik évre.

Akik szorosabban követik „termelési beszámolóinkat”, talán érezhetik verklizésnek, de őszintén nem tudjuk, hogy elmondjuk-e elégszer: mindez támogató olvasóink nélkül nem sikerült volna. 2018 őszén, munkahelyünk megszüntetése után ott álltunk lap, szerkesztőség és tőke nélkül, és egyetlen reményünket az adta, hogy visszatalálhatunk az olvasókhoz, akik majd segítenek nekünk (újra) felépíteni a szellemi otthont, melynek vezérszava a közjó, a haza és a szabadság, ahol fontos témákat, történeteket, érdekes és hiteles arcokat közvetíthetünk.

Az utóbbi években magyar újságolvasó emberek tömege érezhette úgy, hogy a sajtótermékek elvesztették értéküket. Százmilliós, milliárdos médiacégeket adnak-vesznek, szüntetnek meg vagy tolnak össze soha nem látott méretű holdingokba, szinte a másodperc törtrésze alatt. Szerkesztőségeket zavarnak szét, lapok veszítik el identitásukat. Mi, a Válasz Online csapatának tagjai az ország egyik legkisebb újságíró-műhelyeként is azt szeretnénk bizonyítani, hogy ennek a munkának igenis van értéke, hogy egy lap, brand, szellemi közösség igazi tőkét jelent. És van íratlan „szerződésünk” az olvasókkal: hogy megmaradunk, a munkát beletesszük, önazonosak leszünk.

Kérjük hát, hogy maradjanak velünk. Hallgassák meg születésnapi podcastadásunkat (a fenti lejátszóra kattintva, Spotifyon, Itunes-on vagy hagyományosan mp3 formátumban), melyben szerkesztőségünk összes tagja elmondja évfordulós gondolatait, ha még nem tették, csatlakozzanak támogatói körünkhöz, melyért cserébe napi hírlevelet, klubmeghívót küldünk. Itt leszünk 2021-ben is, újult erővel, tervekkel, még több sztorival.


Nyitókép: Domaniczky Tivadar

Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

#Heti Válasz#Válasz Online