Budapest, ahogy még sosem láttad (x) – Válasz Online
 

Budapest, ahogy még sosem láttad (x)

Támogatott Tartalom
| 2020.07.15. | támogatott tartalom

Bár idén kevésbé van lehetőségünk külföldre utazni, a turistáskodásról ezen a nyáron sem kell lemondanunk elég csak egy kicsit más szemmel pillantani a fővárosra!

Budapesten nincs egy talpalatnyi zöld terület sem és nem lehet élvezni a vízpart melletti hűsölést? Unalmas és túl meleg van? Aligha.

Budapest az itt és az ország más helyein élők számára is programoktól nyüzsgő, kulturálisan pezsgő, tele rejtett, festői szépségű oázisokkal, felfedezésre váró romantikus zugokkal, lenyűgöző építészettel, és kihagyhatatlan gasztronómiával.

Egy olyan tökéletes nap vagy hétvége eltöltésére alkalmas európai nagyváros, ami felveszi a versenyt bármelyik nyaralási célponttal, és bőven kárpótolja a külföldi utazásunk elmaradása miatt érzett űrt, ráadásul idén még a turista tömegekkel sem kell megküzdenünk.

A kényelmes hotelt elhagyva, a legjobb, ha az ember valami autentikus reggeli után néz. Mi sem kézenfekvőbb, mint a város valamelyik népszerű piacán, például a Fővám téren kutatni finomságok után. Érdemes a reggelinket a Duna-parton elfogyasztani, gyönyörködni a látványban, és nem utolsósorban a környék építészetében. Hogy még kényelmesebb legyen, igénybevehetjük a Hop on-Hop off városnéző buszt, ami éppen ezt az útvonalat érinti. A délelőtti séta után jól esik megmártózni, különösen a nyári melegben, amit egyszerűen megtehetünk, ha a buszról a Rudas gyógyfürdő megállójánál szállunk le. Itt nem csak felfrissülünk, de el is lazulhatunk, ha pihentető gyógymasszázst is igénybe veszünk. Innen, a város szíve felé haladva kihagyhatatlan a Bazilika lenyűgöző történelmisége, és ha itt talál ránk a naplemente, érdemes az egyik tetőbárok valamelyikéből, a magasból, egy pohár borral és válogatott finomságokkal élvezni a városképet, mielőtt nyugovóra térünk.

A legjobb hír, hogy mindezt az új, a belföldi turisták igényeihez szabott Restart Budapest Card szolgáltatásaival most extra kedvezményesen megtehetjük. A kártyához szuper, fix áras hotel ajánlatok is tartoznak; akár már 12 ezer Ft/ éjszakáért találhatunk szállást, de élvezhetjük azt az egyedülálló ajánlatot is, amely magában foglal egy két fős, 5 csillagos szállodai szobát, mindössze 30 ezer forint/éjszaka áron.

Ráadásul ingyen közlekedhetünk a Hop-on Hop-off járatokkal is a célpontok között, és jobbnál jobb helyeken ehetünk, rengeteget spórolva ezzel. A legjobb fürdőkbe és strandokra a már említett Palatinusra például a kártya szintén ingyen belépést biztosít egy alkalommal! Segítségével ráadásul nemcsak remekül szórakozhatunk, de jót is teszünk a helyi vállalkozásokkal, amik hősiesen átvészelték a karantén időszakát.

#támogatott tartalom