Mi van az Index-ügy mögött? Vendégünk Szalay Dániel, a Media1 szakújságírója – Válasz Online
 

Mi van az Index-ügy mögött? Vendégünk Szalay Dániel, a Media1 szakújságírója

Borbás Barna
| 2020.07.02. | Podcast

Az Index veszélyjelzője elkésett, a csapdahelyzet felállításában pedig a magyar kormányzati erőközponton kívül a Facebooknak és a Google-nek is oroszlánrésze van – derül ki adásunkból. Mi történik a magyar médiában? Miért születik hamarosan újabb kormányzati kábelcsatorna? A HetiVálasz, a Válasz Online podcastjának vendége a Media1 szaklap főszerkesztője.

https://open.spotify.com/episode/00QVlY72KogECFRMLYW11O

Az adás meghallgatható a fenti Spotify-ablakra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, a legegyszerűbb, ha felkeresik Lybsin-oldalunkat. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett, iTunes-on (más néven Apple Podcasts), TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.


Két idézet a műsorból:

„A Facebook és a Google hirdetési bevételt elszívó hatása egyre komolyabb probléma. A legutóbbi becslés szerint e két cég minimum 57 százalékot elvisz a magyar a reklámpiacból. Ezzel, ugye, nem a magyar gazdaságot erősítik, hanem az ír gazdaságot. És lenyomják a hirdetési árakat is. Ha a hirdetők látják, hogy a Google-lel és a Facebookkal olcsóbban, gyorsabban, jobban célozva érnek el több embert, akkor nyilván azokat fogják használni.”

„Nem most kapcsoltam volna be a vészjelzést az Indexnél. Fel lehetett volna kapcsolni, amikor a Vaszily Miklós lett az Index hirdetési felületeit kizárólagosan értékesítő Indamédia 50 százalékos tulajdonosa. Vagy egyáltalán: amikor az Indamédiát megszerezték. Önmagában az, hogy megszületik egy olyan koncepció, mint a Gerényi-féle, hogy beszélgetünk róla, nem jelent veszélyt, egészen addig, ameddig nem fogadják el.”


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink támogatása nélkül. Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

#Index#média