Novotny Zoltán elárulja, hogyan lehet pingpongozni nokedliszaggatóval (x) – Válasz Online
 

Novotny Zoltán elárulja, hogyan lehet pingpongozni nokedliszaggatóval (x)

Támogatott Tartalom
| 2020.07.01. | támogatott tartalom

Novotny Zoltán, az újságírói – azon belül is a sportriporteri – szakma ikonikus alakja május 19-én töltötte be a 80. életévét. A kerek évforduló apropóján a Luther Kiadó életútinterjú-kötetet jelentetett meg a népszerű újságíróval Sport, rádió, hit címmel.

A fotókkal gazdagon illusztrált könyvben egy színes életút állomásai elevenednek meg a beszélgetőtársnak – egyben a kiadvány szerkesztőjének –, Boda Zsuzsának a kérdései alapján. A finom humorral átszőtt interjúban az olvasók nemcsak a sportszerető Novotny család bájos történeteivel ismerkedhetnek meg, de számos sport- és rádiótörténeti kulisszatitkot is megtudhatnak. Így kiderül, miért késtek a tanúk a Novotny szülők esküvőjéről, hogyan lett pingpongütő a nokedliszaggatóból, vagy annak idején miért adta át előzékenyen Szepesi György a salgótarjáni futballmeccsek közvetítését a viszonylag kezdő munkatársának.

Novotny Zoltán a labdarúgó-mérkőzések körkapcsolásos közvetítésének egyik hazai megteremtője, aki pályája során – többek között – tizenhárom nyári olimpiáról, valamint számtalan hazai, Európa- és világbajnokságról is tudósította a rádió hallgatóit. Az interjúkötetben emellett szó esik a televíziózáshoz kötődő élményeiről, a Budapest kincseiről szóló művelődéstörténeti előadásairól vagy filmgyári szinkronmunkáiról is.

A számos kitüntetéssel és díjjal elismert, közkedvelt médiaszakember a kötet negyedik fejezetében őszintén vall hitéről, az evangélikus egyházhoz való kötődéséről, a Protestáns Újságírók Szövetségében korábban betöltött elnöki tisztségéről. „A Biblia iránymutatását teszem első helyre. Ha mi, emberek a mindennapjainkat a Tízparancsolat, a Hegyi beszéd és Pál apostol szeretethimnusza alapján próbálnánk elölteni, jobb lenne a világ” – vallja Novotny Zoltán a Sport, rádió, hit című interjúkötetben.

Sport, rádió, hit – Novotny Zoltán sportriporterrel beszélget Boda Zsuzsa

Luther Kiadó, Budapest, 2020.

Ára 3200 forint.

#hirdetés