Olvasóinknak hála, újabb rekordot döntött a Válasz Online – Válasz Online
 

Olvasóinknak hála, újabb rekordot döntött a Válasz Online

A szerk.
| 2020.06.05. | Válasz

Átlépte a 100 ezer Facebook-interakciót az aktív koronavírus-fertőzött betegen a világon először sikeres tüdőátültetést végző magyar sebésszel készült nagyinterjúnk, több mint egy tucat helyen idézték Antall György nekünk adott nyilatkozatát, a NER balatoni nyomulásáról szóló tényfeltárásunk május hónap egyik legolvasottabb cikke lett. Előfizető olvasóink nélkül mindez nem sikerült volna. Hogy tovább építkezhessünk, csatlakozzon hozzánk Ön is, és biztassa erre barátait, ismerőseit is!

A magyar online sajtóban kirívóan ritka, hogy egy cikk „Facebook-számlálója” eléri a 100 ezer interakciót – megosztás, hozzászólás, lájk –, minapi interjúnknak azonban ez szűk három nap alatt sikerült. Még soha, egyetlen anyagunk sem ért el akkora számot. (A posztra nem tettünk hirdetést.) „A világon először egy magyar sebész végzett tüdőátültetést aktív koronavírus-fertőzött betegen. Az orvosi szenzációról az osztrák média és a CNN is beszámolt, a magyar sajtóban azonban sehol sem említették, hogy Bécsi Orvostudományi Egyetemen a műtétet Lang György végezte” – adtunk hírt a hatalmas orvosi teljesítményről, majd átadtuk a szót a magyar specialistának. Nagy visszhangot keltő nyilatkozata az Országos Onkológiai Intézet ingerküszöbét is elérte. (A kialakult vitán természetesen rajta tartjuk a szemünket.)

Antall György, Antall József elsőszülött fia annak ellenére nem beszélt édesapjáról eddig részletesen a nyilvánosságban, hogy az első szabadon választott miniszterelnök „titkos tanácsosaként” sok mindent látott és hallott. Exkluzív nagyinterjúnkat lényegében a teljes honi közéleti sajtó idézte az Indextől a Magyar Nemzeten át a Mandinerig, a 24.hu-tól a HVG-ig.

Május hónap legolvasottabb – és 33 ezer Facebook-interakcióval az egyik legkedveltebb – cikke a NER balatoni nyomulásáról szóló tényfeltárásunk lett. A vitorláskikötők közelgő privatizációja előtt megnéztük, milyen érdekcsoportok mozdulhatnak rá az új tóparti lehetőségekre. Kutatásunkból kiderült: jól körülhatárolható elit viszi az összes szálloda- és mólófejlesztésre szánt közpénz kétharmadát.

Ezeket a történeteket, nyilatkozatokat azért tudtuk megírni és közreadni, mert hála előfizető olvasóinak, a Válasz Online működésének alapfeltételei már biztosítottak. Lapunk továbbra is szerkesztőségi tulajdonban van, és abban is marad. Kérjük, ha még nem csatlakozott „előfizetői” táborunkhoz, tegye meg most!

Nemcsak kérünk, adunk is: hírlevelet, klubmeghívót. Részletek itt.