Se O1G, se Fidesz? Vendégünk Bencsik János exjobbikos képviselő [HetiVálasz 1×24] – Válasz Online
 

Se O1G, se Fidesz? Vendégünk Bencsik János exjobbikos képviselő [HetiVálasz 1×24]

Borbás Barna
| 2020.05.28. | Podcast

Nemrég távozott a Jobbikból, de nem kötött ki sem a Mi hazánkban, sem a Fidesz környékén. És állítása szerint nem is fog. Mit nem bírt elviselni volt pártjában? És egyáltalán: a sorozatos kilépésekkel vége van a Jobbiknak? Létezik ellenzéki politizálás az O1G-kóruson túl? A HetiVálasz, a Válasz Online podcastjának vendége Bencsik János független országgyűlési képviselő.

https://open.spotify.com/episode/5cxqKJDN661NALCIVIY49K

Az adás meghallgatható a fenti Spotify-ablakra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, a legegyszerűbb, ha felkeresik Lybsin-oldalunkat. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett, iTunes-on (más néven Apple Podcasts), TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.


Néhány idézet az adásból.

A Jobbik mai helyzetéről:

„Főleg baloldali ellenzéki pártok futottak bele abba a csapdába, hogy amikor a választóknak akar megfelelni, akkor csak a leghangosabb törzsbázisnak akarnak megfelelni. Ez viszont egyáltalán nem a szavazótábor egésze. És innen nagyon könnyű buborékba kerülni. […]
A Jobbik is ebbe csapdahelyzetbe került. Igen, tényleg van egy nagyon hangos réteg, aki kormányváltást szeretne, bármi áron. De ha ezt az aktív, harsány ellenzéki magot osztjuk újra, abból nem lesz több szavazó, nem lesz kormányváltás.”

„A Jobbik soha nem lesz hiteles baloldali párt, hiszen a baloldali szavazók nagy része nem fogja elfelejteni a radikális jobboldali múltat. De ha ez a stratégia sikeres lenne, az ellenzéki szavazók akkor is veszítenének ezzel, hiszen ugyanazért a politikai közösségért megy a harc. Most már hat-hét párt által. Miközben azoknak a tömegeknek, akik szintén szeretnének változást, de megfontoltabbak, óvatosabbak, azoknak nem politizál senki.”

„Facebook-lájkokból nem lehet pártstratégiát építeni. Vagy ha igen, akkor az régen rossz.”

A Fideszről:

„A Fidesz politikája ma már olyan, mint a szinkretista vallások: van benne mindenből egy kicsi. Egy kis kádári nosztalgia, egy kis radikális jobb, most még egy kis zöld téma, és az egészből összeáll valami, ami szerintem teljesen hiteltelen.”

„Tudjuk, hogy a Fidesz heti rendszerességgel készít két-három közvélemény-kutatást. Azt például, hogy a Fidesz ráfordult a zöld témákra és a környezetvédelemre, egész egyszerűen azért van – és ezt tudom nemhivatalos forrásból is – , mert többször, heteken keresztül lemérték, és ugyanazok a mérési eredmények jöttek vissza, hogy nagyon kilőtt azoknak a száma, akik ezt a témát fontosnak tartják.”


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink támogatása nélkül. Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

#Jobbik