Nemzeti egység a karanténból: írjuk alá, legyen ez most a legfelemelőbb siker! – Válasz Online
 

Nemzeti egység a karanténból: írjuk alá, legyen ez most a legfelemelőbb siker!

A szerk.
| 2020.04.20. | vélemény

E sorok gépelésekor 270 624 darab aláírás gyűlt össze a nemzeti régiók közvetlen uniós támogatásáról szóló európai polgári kezdeményezésre. A cél az egymillió, a határidő május 7. Mottó: „A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény.”

×××

Szinte soha nem írunk alá semmilyen petíciót, sem az utcán, sem az interneten. Nem értünk egyet azzal sem, amikor újságírók ennek vagy annak az ügynek, programnak, bárminek a támogatására „utasítanak”. Ilyet ezúttal sem teszünk, az Egymillió aláírást a nemzeti régiókért akció sikeréért azonban határozottan kiállunk.

Erre 3+1 jó okunk van.

A célja fontos. „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” – szól bikkfanyelven a Székely Nemzeti Tanács által indított akció címe. Vagyis a lényeg az, hogy az őshonos nemzeti etnikai kisebbségek pénzhez juthassanak a saját kormányuktól függetlenül is. Hogy Madrid ne tudja szívatni a katalánt, Bukarest a székelyt – fogalmazott a nekünk adott interjúban az akció kampányát vezető Pesty László.

Egymillió aláírás = létakarat-nyilvánítás. Nincsenek illúzióink az EU-s bürokrácia gyorsaságával és hatékonyságával kapcsolatban. Nem tudjuk, az akció céljaiból mikorra lehet valóság. De abban biztosak vagyunk, hogy egymillió aláírás önmagában felemelő siker és nemzeti létakarat-nyilvánítás Trianon 100. évfordulóján.

Ez alkalom arra, hogy legyen végre valódi nemzeti egyetértési pont. A régiókról szóló kezdeményezést aláírta már Gulyás Gergely, Karácsony Gergely, Varga Judit, Fekete-Győr András és sokan mások, politikai hovatartozásra tekintet nélkül.

+1 Online aláírni iszonyú egyszerű, és az ország harmada úgyis önkaranténban van. Ide kell kattintani. Az aláíráshoz útlevélszám, személyi szám vagy a személyi igazolvány száma kell. A rendszer teljesen biztonságos, az europa.eu szerverén fut.

Nem látunk érveket ellene. Csak mellette. Nagyon szorít a határidő, ezért kérünk, buzdítunk mindenkit, hogy támogassa ezt az ügyet!

a Válasz Online szerkesztősége


Nyitókép: MTI / Veres Nándor

Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!