Gyorshír: a Szent János lesz a következő járványkórház – Válasz Online
 

Gyorshír: a Szent János lesz a következő járványkórház

Élő Anita
| 2020.03.17. | Gyorshír

A Szent János Kórházat jelölték ki a következő járványkórháznak. Egyelőre két pavilont alakítanak át a koronavírusos esetek fogadására – értesült a Válasz Online. 

hirdetes

Forrásaink szerint nem pusztán a jelenlegi tudásunk szerint legrégebben fertőződött magyarországi igazolt koronavírusos beteg miatt zajlanak takarítási munkálatok a fővárosi Szent János Kórházban. Az intézményt arról értesítették a kormányzati szervek, hogy a kórházat járványkórházi célra jelölték ki. Lapunk úgy tudja, egyelőre két pavilon kiürítése, átalakítása zajlik:

Az egyik a III. belosztály: ott feküdt a koronavírus-fertőzött. Az osztály főorvosa, több orvosa és nővérei járványügyi karanténban vannak. Ez egy kardiológiai ellátóhely, a János Kórház átlagához mérten jól felszerelt, viszont nincs ott elég lélegeztetőgép, ezzel meg kell erősíteni.

A másik épület a mozgásszervi rehabilitációs osztályé, ahol szintén vírusfertőzötteket fogadnak majd. Az 1083 kórházi ágyas Szent János Kórház pavilonos szerkezete miatt alkalmas járványkórházi funkcióra, viszont a Szent László Kórházhoz hasonlóan rossz állagú épületei is vannak, emellett sosem volt kiemelt fertőző profilja. 

A kormány arra készíti fel az egészségügyet, hogy intézményeibe nagy számban érkeznek majd a fertőzés súlyosabb tüneteivel betegek. Mindez járványügyi szempontból indokolt és fontos lépés. Keressük a járványügyi hatóságot információnkkal kapcsolatban, ahogy válaszolnak, írásunkat frissítjük.


Ez a cikk nem készülhetett volna el olvasóink támogatása nélkül. Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

#egészségügy#koronavírus