HetiVálasz, a hangos hetilap: Spotify után iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is – Válasz Online
 

HetiVálasz, a hangos hetilap: Spotify után iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is

Borbás Barna
| 2020.01.14. | Podcast

A héten ötödik adásához érkezett online rádiónk, a HetiVálasz. Örömmel jelentjük, hogy elérhetőségünket megsokszoroztuk, és a legfontosabb szolgáltatókon már jelen vagyunk. Közéleti és kulturális kibeszélő, 50 percben – új műsor minden csütörtökön!

hirdetes

„A bennünk lakozó troll úgy határozott: podcastcsatornánk a HetiVálasz nevet kapja” – írtuk december végi születésnapi cikkünkben. Mivel néhai hetilapunk mindig csütörtökön került az újságos standokra, a HetiVálasz adásait is csütörtökönként lőjük az éterbe, hogy a Válasz Online munkatársaival és időnként meghívott vendégekkel közéleti és kulturális kibeszélőt tartsunk.

Ezúton is köszönjük az elmúlt öt hétben küldött sok visszajelzést és tippet olvasóinknak/hallgatóinknak. (A támogatásról nem is beszélve.) Amit csak lehet, beépítettünk a terjesztésbe és a technikai megoldásokba. Alábbiakban összefoglaljuk, pontosan milyen csatornákon érhető el a podcast.

Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, a legegyszerűbb, ha felkeresik Lybsin-oldalunkat. Ugyanerre jó a Soundcloud-oldalunk is, de ott mindig csak a legutóbbi három adást tároljuk. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, Spotify-on, iTunes-on (más néven Apple Podcasts), TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.

Eddigi adásaink:

HetiVálasz 1×05

Decemberben 42 év filmes történetét zárta le Disney-Lucasfilm, ezért a HetiVálasz legutóbbi adását a világ egyik legnépszerűbb mozis mitológiájának, a Csillagok háborújának szenteltük. Vendéget is hívtunk: Hodász András katolikus papot, a Papifrankó videócsatorna házigazdáját, mozirajongót.

HetiVálasz 1×04

Egy héttel a külpolitikai idénynyitó után a Válasz Online podcastja a Fidesz és a kormány előtt álló évvel foglalkozott, a megjelent belső kritikák apropóján. Lázározás, egészségügyezés, törökgáborozás – és még a Római Köztársaság párhuzama is előkerül. Akik beszélnek: Élő Anita, Ablonczy Bálint és Stumpf András, Vörös Szabolcs.

HetiVálasz 1×03

A HetiVálasz harmadik adásának témája az Egyesült Államok és Kína vetélkedése, a globális hatalmi rend megváltozása. Akik beszélgetnek: Salát Gergely Kína-kutató és Sztankóczy András külpolitikai újságíró kollégánk. Műsorvezető: Borbás Barna.

HetiVálasz 1×02

Fő témánk a december 11-én megszavazott új kultúrtörvény, illetve a kultúrafinanszírozás átalakításának háttere. Beszélünk ezen kívül az 1918-19-es magyar katonai összeomlást tárgyaló új kötetről és az Álomvölgy Őrzői nevű, a minap egyedülálló politikai összefogást felmutató természetvédő kezdeményezésről is. Akik beszélnek: Ablonczy Bálint, Bódis András, Borbás Barna, Stumpf András, Vörös Szabolcs.

HetiVálasz 1×01

Évadindítónk témája – kivételesen – a Válasz Online, illetve történetünkből kiindulva a magyar sajtó(piac) helyzete.


A podcast nem készülhetett volna el olvasóink támogatása nélkül. Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

#Heti Válasz