Budapesten a Voicingers – Harcsa Veronika a Fonóban (x) – Válasz Online
 

Budapesten a Voicingers – Harcsa Veronika a Fonóban (x)

Támogatott Tartalom
| 2019.08.19. | támogatott tartalom

Workshopot tart és este koncertet ad egy különleges formációval Harcsa Veronika a Fonóban szombaton. A jazzénekesnő a Voicingers felkérésére vesz részt az improvizációt előtérbe helyező fesztivál programjában, amelynek Budapesten a Fonó Budai Zeneház ad helyet.

A Voicingers ötlete Lengyelországban született meg azzal a céllal, hogy betekintést nyújtson a legszínesebb és legautentikusabb, előremutató és friss zenei projektekbe. A fesztivál központi motívuma az improvizáció, amely a zenélés folyamatosan virágzó és megújuló formáinak kulcsa. A Voicingers Fesztivál népszerűsíti és támogatja a szakma fiatal képviselőit, segíti mindazokat, akik számára fontos a zene, mint önkifejezési mód. A nemzetközi projekt hidakat is teremt a szakma képviselői között, különleges művésztalálkozásokra ad lehetőséget.

Szombaton este Harcsa Veronika három lengyel művésszel lép színpadra, Kuba Mizeracki gitárossal, Mariusz Praśniewski bőgőssel és Grzegorz Masłowski dobossal.

Az alkalmi formációban nem tudjuk mi történik majd és bármi megtörténhet, hiszen a pillanatban születő zene, az egymásra reflektálás, az egymás iránti tisztelet és a zene iránti közös elköteleződés adja a Voicingers koncertek kulcsát. Harcsa Veronika munkásságát ismerve, különleges estére számíthatunk – további részletek itt.

A gyorsan reagálóknak szintén ajánljuk még ezen a héten a Voicingers csütörtöki programját, amikor a francia Manu Domergue lép színpadra zenésztársaival.

A koncerteket mindig jam session követi.

A Voicingers Hungary weboldalát itt találja.