Várépítő pályázat: építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek – Válasz Online
 

Várépítő pályázat: építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek

Támogatott Tartalom
| 2019.04.29. | támogatott tartalom

Idén is közel 15 millió Ft+ÁFA értékű építőanyag és készpénz gyűlt össze az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogásán, a Várépítő pályázaton. 19 építőanyaggyártó cég, -szövetség és az építőiparban érdekelt médiacsatorna felajánlásán túl minden évben nehéz összeszámolni a társadalmi munkában nyújtott segítség, fuvar és kivitelezési munka értékét. Május 8-ig tölthetik fel gyermekintézmények és műemlékek kezelői a pályázat online felületére építőanyag igényléseiket.

Idén is tetőfelújítás kategóriában van a legszínesebb választék: tetőfedő anyagok, ereszcsatorna, tetőbevilágítók, hőszigetelés, lapostető-szigetelés, kémény és tetőablak kerülhet a nyertesekhez.

A belső és külső felújításokhoz pedig hőszigetelés, alap- és színes vakolat, burkolati ragasztók és fugázóanyagok állnak rendelkezésre. Az elmúlt évek újdonságai az építkezést segítő zsaluzatok, vízszigetelés és a zajvédő falak, valamint a pályázható kéregfal- és kéregfödém-elemek.

Egyre több cég kínál a pályázaton kivitelezésre fordítható készpénzt, és idén is lesz olyan nyertes, akinek a tetőjét az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének szakemberi társadalmi munkában fedik majd.

A Build-Communication 2010 óta Várépítő pályázat néven üzemelteti az építőipari cégek legrégebbi, és legtöbb forrást az igénylőkhöz eljuttató összefogását. A pályázat lassan két évtizede – 2010 előtt más néven – gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el gyermekintézmények és műemlékek számára. Az újjáélesztett pályázaton az elmúlt 8 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több mint nettó 100 millió forint értékű építőanyagból 147 nyertes intézmény kaphatott támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.

A Várépítő pályázat bíráló bizottságának tagjai, akik közül többen több mint egy évtizede döntenek a felajánlások sorsáról:

A megítélt támogatást a nyertesek június közepétől vehetik át, így akár az őszi iskolakezdésre a felújítások el is készülhetnek.

www.varepitopalyazat.hu