Egy hónapos az új Válasz! Tíz sztori, ami „nagyot ment” a decemberi indulás óta

·2019.01.14

Kemény hónap volt, de megérte! Heten a megszüntetett Heti Válasz újságírói közül december 10-én merész dologra vállalkoztunk: befektető nélkül, pusztán az olvasók támogatására alapozva indítottunk útnak egy konzervatív lapot. Közösségünk erejét jelzi, hogy olvasóink az éves alapműködésünkhöz szükséges költség 40 százalékát már biztosították. Köszönettel tartozunk ezért. Szerzőink elkötelezettségét pedig mi sem érzékelteti jobban, mint hogy az új Válasznak ebben a még mindig tartó első szakaszában minden írásunk, fotónk és videónk, sőt még lapunk logója is önkéntes munkában készült.

Támogatási felhívás: csatlakozzon közösségünkhöz!

A 2018 nyarán bezáratott Heti Válasz csapata egy hónappal ezelőtt új életet kezdett. A Válasz Online szerkesztőségi tulajdonban, közösségi finanszírozásból működik. 2019. január elejéig az éves működési költségünk 40 százalékát olvasóink már biztosították. Kérjük, hogy álljon mellénk ön is, támogassa a bulvár- és propagandamentes konzervatív sajtót! „Előfizetőink” megkapják napi hírlevelünket és klubmeghívóinkat is.

Olvasóink így is elutazhattak velünk a Gangesz partjaihoz és a tízéves Koszovóba, kávézhattak a visszatérőben lévő volt lengyel külügyminiszterrel. Munkatársainkat eközben kérdezte az osztrák közszolgálati ORF, de hírünket vitte Ausztria legnagyobb szeriőz lapja, a Der Standard is. Sőt, forgatott nálunk a finn köztévé, tényfeltáró cikkeinket pedig azonnal idézni kezdte a magyar sajtó.

Összegyűjtöttünk az elmúlt hónapból 10 sztorit vagy nekünk adott, exkluzív nyilatkozatot , ami „nagyot ment”, vagyis amit idéztek, szerettek olvasóink és kollégáink.

  • Interjú Radosław Sikorski volt lengyel külügyminiszterrel, melyet – köszönhetően az oldalunkon olvasható angol nyelvű változatnak – amerikai, ukrán és lengyel kollégák is idézték.
  • Bizonyítottuk: Adnan Polat a magyar nemzeti burzsoázia új tagja.
  • Megtaláltuk a kapcsolatot a borsodi falvak ingatlanpiaci robbanása és a házasságkötések számának meredek emelkedése között. A Gettómilliomosok: roma etnikai tömböket alakít ki a CSOK című riportunk hozta eddig a legtöbb olvasói visszajelzést.
  • Bizonyítottuk: keleti diktatúrák oligarcháira szakosodott osztrák exminiszter repteti Mészáros Lőrincéket. Tényfeltárásunkat a fél magyar sajtó idézte.
  • Legnépszerűbb interjúnk: beszélgetés Hodász András atyával. A Bűnös döntések születnek című írásunk több tízezer kattintásnál és 13 ezer Facebook-megosztásnál tart.
  • A legnépszerűbb vitánk: Lackfi–Lovasi. Szeretnénk, ha mind több értelmes vita lenne a magyar közéletben és kultúrában. Ennek szellemében szerveztünk több beszélgetést az utóbbi egy hónapban, melyek közül a legnépszerűbb Lackfi János költő és Lovasi András zenész-dalszerző párosa lett.
  • Exkluzív: a Mészáros-körnél landolt a Simicska-hagyaték. Elsőként írtuk meg, hogy olyan relikviák is a felcsúti lobbihoz kerültek, mint a híres-hírhedt Radóc utcai irányítóközpont, valamint hogy  a NER visszafogadta Simicska Lajos egyik legfőbb bizalmasát, a volt NAV-elnök Vida Ildikót.
  • Schöpflin György önkritikus nyilatkozata: „A kormány az összes kulturális háborúját elvesztette”. Nálunk adott karrierzáró és kampánynyitó nagyinterjút a brüsszeli kormánypárti delegáció doyenje. Nyilatkozatát sok helyen idézték.
  • Ujhelyi bejelentése a Válaszban: „Az ország jelentős részén már azok lesznek a szónokok a március 15-i ünnepi rendezvényeken, akik a teljes ellenzék támogatásával szállnak majd szembe Orbán jelöltjével ősszel.” Mondatait szintén több helyen idézte a honi közéleti sajtó.
  • Kiderítettük: a fő kultúrharcos barátja lett a Magyarságkutató Intézet főigazgatója. Először rajzoltunk „villámportrét” Horváth-Lugossy Gáborról.

 

Egy hónappal ezelőtti ígéretünket betartva tehát találhattak nálunk vitákat, exkluzív interjúkat, szocio- és tényfeltáró riportokat – netszemetet, bulvárt és propagandát viszont pontosan nulla százalékban. Januárban – szintén ígéretünkhöz híven – elindítottuk emailes tartalomajánlónkat, a Filtert, amelyet támogatóink azóta minden hétköznap megkapnak. Ígért klubestünk is körvonalazódik: január 29-én találkozunk majd először. Aznapi „sztárvendégünk” kilétét egyelőre fedje jótékony homály. Egy biztos: arany- vagy ezüstfokozatú támogatóink meghívót kapnak. Azaz: ha még nem „fizetett elő” lapunkra, de kíváncsi közelgő klubestünkre, január 20-ig pótolhatja!

Köszönjük!

Folytatjuk.

 

Ha fontosnak tartja a munkánkat, kérjük, támogassa a Válasz Online-t, és kövessen minket Facebookon!

Kategória: A szerk